Beste,

We nodigen je graag uit op de 8ste editie van het Kankercongres - ‘Kanker, van onderzoek tot hoop’ - dat zal plaatsvinden op zaterdag 25 november 2023 in Gent.
Stuur deze uitnodiging gerust door naar potentieel geïnteresseerden in je netwerk!

 

Wat is het Kankercongres?

Na het succes van vorige jaren (herbeleef een van de voorgaande fysieke edities via de aftermovie of bekijk de fotoreportage) wordt er op 25 november 2023 de 8ste editie van het Kankercongres georganiseerd in Gent. Diverse bekende experten brengen een helder overzicht van de nieuwste ontwikkelingen rond kankeronderzoek, preventie, screening, diagnose en behandeling. Tijdens de interactieve meet-the-expertsessies kan je als deelnemer terecht met al je vragen rond borstkanker, darmkanker, onderzoek & klinische studies, en (na)zorg voor de patiënt. Daarnaast zijn er diverse relevante infostanden. In het afsluitend paneldebat – met o.m. moderator Ivan De Vadder en minister Vandenbroucke - worden belangrijke vragen besproken rond de toekomst van preventie en kankeropsporing.

Alle info, het programma, en inschrijven via www.kankercongres.com

 

Voor wie?

Met het congres mikken we op de brede interesse en aanwezigheid van onderzoekers, artsen, zorgexperten, studenten, patiënten en sympathisanten. De sprekers geven duidelijke en informatieve presentaties (in het Nederlands), bestemd voor een breed doelpubliek.

 

Organisatoren?

Kankercongres 2023 is een initiatief van ‘Cancer Research Institute Ghent’ en ‘Kankercentrum UZ Gent , ‘Beautiful After Breast Cancer’,  ‘Stop Darmkanker’, en ‘Centrum voor Oncologisch Onderzoek’ (UAntwerpen) 

Hodgkin Café

Dit is in een  gezellig samenzijn onder lotgenoten en hun familie, met een drankje (of koffie) en taart. Eventueel met een spreker over een welbepaald onderwerp.
 
Wanneer: Deze samenkomst gaan door op een zaterdag. zie "Activiteiten"
 
Waar: Ontmoetingscentrum  "Nieuwe Melac" Zwijnaarde, Dorpstraat 31.  
Gemakkelijk bereikbaar met de wagen, je hoeft de Stad niet in.  Gratis parkeren.
Met openbaar vervoer: Van Sint-Pieterstation te Gent, tram 2 richting Zwijnaarde tot eindhalte "Bibliotheek" en dan 350 meter (4 minuten) te voet.
 
Uur: 14u tot  17 uur.

Deze namiddag is geheel gratis, maar we vragen om in te schrijven op www.hodgkinvzw.be zodat we iedereen van een stukje taart kunnen voorzien.

We hopen van harte je te mogen verwelkomen op één van onze samenkomsten

Het bestuur
Hodgkinvzw

 

immunovideo3

Ons afweersysteem

 

afbeeldingimmunotherapie

Ons afweersysteem (ook het immuunsysteem genoemd) is opgeleid om alles wat vreemd is te herkennen. Onze “lichaamseigen antigenen” vertellen het afweersysteem dat normale cellen
geen bedreiging vormen en dus genegeerd mogen worden.

 

Organismen zoals virussen en bacteriën hebben echter “vreemde antigenen” die het afweersysteem kunnen activeren.
Bovendien bevatten bepaalde afweercellen checkpointeiwitten.


Deze checkpoints werken als “remmen” maar kunnen uitgeschakeld worden om de immuunrespons te versterken. Wanneer het immuunsysteem organismen zoals virussen en bacteriën met “verschillende” antigenen vindt, wordt een immuunrespons geactiveerd en worden de “remmen” uitgeschakeld.


De immuunrespons wordt versterkt en de vreemde organismen worden vernietigd, waardoor de normale cellen onaangeroerd blijven.

 

Bekijk de brochure Immunotherapie

 

 

 Deze brochure is gratis te verkrijgen bij het bestuur van de Hodgkin en non-Hodgkin vzw, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor het buitenland, als het boekje wordt opgestuurd per post, vragen we een bijdrage in de portkosten.

Door de voortdurende ontwikkeling in de medische wereld zijn de Video en presentaties van de sprekers op onze site te herbekijken tot 30 april 2021

webinarfoto herbekijk

 

 Presentatie sprekers

prof dr vanessa van hende

 dr liesbet schouwvlieghe

prof dr fritz offner

 

Een webinar, wat is het?

Een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’. Het is een evenement op internet waarbij er alleen een online publiek aanwezig is.

Online deelnemen aan een webinar

Deelnemers volgen een webinar online vanachter hun PC, Mac, tablet of smartphone. Zij zien of horen de spreker(s) via video en audio. Naast het videobeeld zijn er ook PowerPoint slides te zien. Deze lopen synchroon met de gehele presentatie.

Schrijf in voor de volgende webinar

Vrijdag 19 juni 2020 – 18 uur 

Webinar "Covid-19 en hematoligische aandoeningen"