Eric De Maerteleire

Gezond eten, gezond ouder worden

ericdemaerteleireIedereen wil graag gezond oud worden.
Maar hoe doe je dat?

De hamvraag is dan ook: kunnen we veroudering afremmen? Of nog beter: kunnen we levensbedreigende ouderdomsziekten van ons afhouden of het aantal minimaliseren? Het antwoord is ja.

Maar hoe? 

“Adding life to year” met de juiste voeding

Gezond eten, gezond ouder worden is het magnum opus van Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Hij was 30 jaar lang hoofd van het Gentse Stadslaboratorium en is al lange tijd gepassioneerd door de relatie tussen voeding en gezondheid.

In dit bijzonder boeiende boek beschrijft Eric De Maerteleire op basis van recent wetenschappelijk onderzoek de invloed van voeding op het verouderingsproces en vertelt hij wat we kunnen doen om gezond(er) oud(er) te worden. Door de steeds stijgende levensverwachting liggen mensen namelijk minder vaak wakker van ‘hoe oud ze worden’ dan van ‘hoe ze oud worden’.

Op een bevattelijke manier maak je kennis met vele nieuwe begrippen die een belangrijke rol spelen bij veroudering: telomeren, epigenetica, oxidatieve stress, het microbioom…

De auteur gaat uitgebreid in op de grootste problemen met onze westerse manier van eten en drinken, op de ideale verhouding eiwitten-koolhydraten-vetten in ons voedingspatroon en op het belang van tekorten aan bepaalde vitamines, mineralen en sporenelementen bij het verouderingsproces. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met praktische aanbevelingen.

Gezond eten, gezond ouder worden is een bijzonder rijk boek dat je even stil doet staan bij onze levensstijl en je aanspoort om beter en gezonder te gaan leven, door kleine dingen te veranderen.

       - Auteur geeft over heel Vlaanderen voordrachten over 20 voedingsgerelateerde onderwerpen.
        - Focus op adding life to years in plaats van adding years to life.
        - Nieuwe wetenschappelijke inzichten verouderingsproces, boeiend uitgelegd en naar de praktijk vertaald.
        - En De Maerteleire is nog lang niet uitgeschreven...

Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen, was 30 jaar lang hoofd van het Gentse Stads- laboratorium. Hij zetelde vroeger ook nog in de Hoge Gezondheidsraad België. Al jaren is hij gepassioneerd door de relatie tussen voeding en gezondheid.

Eric De Maerteleire, Gezond eten, gezond ouder worden. De juiste voeding voor een langer en beter leven

cover edemaerteleire br150pxVerschijnt 12 maart 2019
Uitgever: Manteau
ISBN: 9789022335918
Softcover - 352 p. - € 24,99

Voor meer informatie over het boek, een recensie-exemplaar of interviewaanvragen,

contacteer Naomi RiemisDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.+32 485 30 89 64

www.standaarduitgeverij.be