ZeldzameZiektendag 23/02/2019

Op zaterdag 23 februari 2019 organiseerde Hodgkin en non-Hodgkinvzw voor de 4de maal een activiteit in het kader van Zeldzameziektendag met als thema "“DE BOUWSTENEN EN WERKING VAN HET IMMUUNSYSTEEM”, In het Oud Gemeentehuis te Zwijnaarde. Internationaal is februari de maand voor aandacht aan de "Zeldzame ziekten".

Deze voordracht was interessant en toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met niet kanker gebonden immuniteitsziekten.

Speker: Dr. Leslie Naesens – arts-specialist in opleiding (Inwendige ziekten) in UZ Gent

Dr. Leslie Naesens doctoreert actueel, onder begeleiding van Prof. Tessa Kerre en Prof. Filomeen Haerynck, over “Aangeboren immuunstoornissen”. Dr. Leslie Naesens was voorgesteld door Prof. Tessa Kerre om dit thema te behandelen, zo goed als mogelijk, in mensentaal.

In zijn voordracht heeft hij op een eenvoudige wijze uitleg gegeven over de bouwstenen en werking van het immuunsysteem. Aan de hand van enkele voorbeelden legde hij een link naar immuniteitsziekten en ontaarding naar lymfomen.

Aan het einde van de voordracht was er nog ruim tijd voor vraag en antwoord, hiervan werd gretig gebruik gemaakt door de aanwezigen.

Dr. Leslie Naesens is en zeer vlotte en aangename spreker. Dit kon ook afgeleid worden uit de vele goeie reacties, van de aanwezigen, die we hebben gekregen.

Na de voordracht, en een kleine receptie, konden we een lekkere dagschotel nuttigen (keuze uit vlees of vis) in het gezellige restaurant van het Oud Gemeentehuis. Met dank aan de uitbaters en personeel voor de vlotte en goede bediening. Tijdens de maaltijd was er voor iedereen nog gelegenheid om verder met elkaar kennis te maken en op een ontspannen manier van gedachten te wisselen.

Tot op een volgende activiteit

Hodgkinvzw