Hodgkin Café 29/05/2021

Op deze Google Meet kwam Professor Tessa Kerre(Hematologie, UZ Gent), haar pas verschenen boek, Immuun voor kanker voorstellen.

Als topdokter, onderzoekster en docente weet Tessa Kerre als geen ander hoe belangrijk het is om patiënten te informeren over wat er in hun lichaam gebeurt.

In dit boek schrijft ze over hoe kanker ontstaat, hoe ons immuunsysteem werkt,

en hoe we kanker kunnen aanpakken, 

maar vooral ook over hoe we ons kunnen uitdrukken over de ziekte, hoe we zowel troostende als pijnlijke boodschappen kunnen overbrengen.

De vele aangrijpende getuigenissen van patiënten, partners, familie en zorgverleners bieden zo een richtlijn voor wat je het beste zegt tegen mensen die de ziekte bij zichzelf of hun naasten doormaken.

Met tekeningen van onder meer Kristien Aertssen, Nathalie Carpentier, B. Carrot, Fien Cools en Eva Mouton.

Het boek kan nu al besteld worden aan de prijs van 29,99 euro maar met de code “hodgkinvzw” mee te geven bij de bestelling kunnen lotgenoten het boek in academia press aan 10% vermindering krijgen en wordt deze zelfs gratis thuis geleverd. Daarbovenop bij het sturen van het betalingsbewijs naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stort de vereniging Hodgkinvzw nog 7 euro op uw rekening.

Vanuit onze groepering vinden we dat dit boek een enorme steun kan zijn bij het verwerkingsproces.

Verder werd er nog een beetje over van alles gekeuveld. Niets kan het menselijk contact vervangen maar we proberen op deze manier toch een beetje een lichtpunt te zijn in deze coronatijden. Hopelijk duurt het niet te lang meer voor we kunnen samen komen op onze activiteiten. Wij zijn er alvast mee bezig naar september toe, Hopelijk geen vierde golf!

Het bestuur
Hodgkin en non-Hodgkin vzw