Lentebijeenkomst 22/04/2017

Voor onze lentebijeenkomst wilden we het aangename (het eetmaal) en het deugdoende (zorgmassage) aan elkaar koppelen. Deze dag zag er als volgt uit.

Na het ontvangst met een tas koffie of thee was er een gemoedelijke en deugdoende sfeer tijdens de uitleg en praktische toepassing van zorgmassage door An Commere.

An is ondervoorzitter van VZW Zorgmassage. Na het volgen van verschillende opleidingen in binnen- en buitenland heeft An de zorgmassage ontwiikkeld.

Zij heeft jarenlange ervaring als masseur en als massagedocent in verschillende centra voor volwassenenonderwijs.

An is gespecialiseerd in Zweedse massage, holistische massage, aromatherapie, cosmetische lymfedrainage en massage bij kanker.

Zorgmassage: diepgaande ontspanning die gezondheidsklachten vermindert op natuurlijke wijze.

Zorgmassage bij kanker:

Massage bij kanker is een een relatief nieuwe vorm van complementaire welzijnszorg in Vlaanderen. 

De zorgmassage op zichzelf is een massage met weinig contra-indicaties. Dat komt omdat de massagetechnieken gebaseerd zijn op zachte aanrakingen met druk 1 (huid verschuift niet), we werken met volle hand om volledige aanraking te bekomen. Tevens worden holdings en vlindertechnieken toegepast. Deze combinatie van zachte en heel rustig uitgevoerde technieken brengen de klant naar een heel diepe ontspanning. Om zo even tot volledige rust te kunnen komen. 

An Commere maakte ons wesgwijs in de zorgmassage voor zowel patiënten en als hun naaste. In het praktisch gedeelte, werden ons enkele eenvoudige handelingen aangeleerd, die we achteraf zelf kunnen toepassen.

Neem ook eens een kijkje op de site http://www.zorgmassage.be en kom meer te weten over de zorgmassage.

Na deze ontspannende massage was het tijd om de innerlijke mens te versterken met een warme maaltijd en was er ruimschoots tijd om nog even ontspannend na te praten met An en contact te hebben met lotgenoten.

Het was een aangename leerrijke dag.

Bij het naar huiswaarts keren was er voor iedereen nog een verrassingpakketje met verzorginsproducten voorzien.

Tot de volgende activiteit!