Symposium (Webinar) 17/10/2020


Hodgkin en non Hodgkin vzw organiseerde voor de eerste keer een Webinar omwille van de corona pandemie.

Met 151 inschrijvingen waarvan 120 deelnemers mogen we spreken van een enorm succes. Ook de vele binnengekomen reacties en bedankingen, aan de hand van een enquête, waren zeer lovend.

Filmvoorstelling "ALL OF US" 24/02/2020  

De Stichting tegen kanker bood de mogelijkheid aan kankerverenigingen om de film “All of Us” van regisseur Willem Wallyn te gaan bekijken. Lymfklierkanker Vlaanderen organiseerde de samenkomst in cinema Sfinx te Gent. Wij deden een warme oproep aan onze leden om samen met andere verenigingen (CMP, Net § men) deze filmvoorstelling te komen bekijken.

All of us is het tragikomische verhaal van huisvrouw Cathy (Maaike Neuville), die nog maar enkele maanden te leven heeft.

Zeldzame Ziektendag Gent 15/02/2020  

Bereikbaarheid en betaalbaarheid van medicijnen voor de patiënt” daarover sprak Dr. Ri De Ridder op de Zeldzame ziektendag.

Dr. De Ridder lag aan de basis van de wijkgezondheidscentra en van de forfaitaire betaling. Stond 12 jaar lang aan het hoofd van de Dienst geneeskundige verzorging in het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) en is vandaag voorzitter van Dokters van de Wereld.

Infomoment OLV Aalst 09/11/2019

Op zaterdag 9 november organiseerden we, in samenwerking met het Onze Lieve Vrouwziekenhuis te Aalst, een infomoment omtrent lymfomen en zijn behandeling.

Het was de betrachting zoveel mogelijk de patiënt van het OLV de mogelijkheid te bieden zich te informeren over de ziekte van Hodgkin (lymfeklierkanker), hoe deze aandoening kan behandeld worden en wat de toekomst biedt.

Boottocht 07/09/2019

Niettegenstaande de dag begon met regen was er toch een grote opkomst voor onze boottocht dat aangeboden wordt door de schippers van Portus Ganda en de dienst Toerisme van de stad Gent.
De 20 boten konden dan toch vertrekken zonder regen en af en toe kwam de zon tevoorschijn. Na de vaart kon iedereen nog genieten van een drankje en lekkere belegde broodjes binnen de cafétaria van het zwembad Van Eyck.