Symposium (Webinar) Lymfoom in tijden van Corona 26/03/2022

Stillaan proberen we weer om onze activiteiten op een normale manier op te starten, zij het nog altijd met de op dat moment geldende coronaregels.

Het symposium was georganiseerd door Hodgkinvzw, in het Pand te Gent, Onderbergen 1, met deelname van andere verenigingen: LVV, CMP en Wildgroei.

Hodgkin Café 29/05/2021

Op deze Google Meet kwam Professor Tessa Kerre(Hematologie, UZ Gent), haar pas verschenen boek, Immuun voor kanker voorstellen.

Als topdokter, onderzoekster en docente weet Tessa Kerre als geen ander hoe belangrijk het is om patiënten te informeren over wat er in hun lichaam gebeurt.

In dit boek schrijft ze over hoe kanker ontstaat, hoe ons immuunsysteem werkt,

Hodgkin Café (google meet) 27/03/2021

Onze Hodgkin Café die zou doorgaan in de "Melac" zwijnaarde op 27/03/2021 is omwille van de nog altijd geldende coronamaatregelen digitaal doorgegaan. Op deze manier kunnen we de mensen niet tracteren op een tas koffie met taart, maar toch beter een digitale samenkomst dan niets. Dat bleek uit de gesprekken die op gang kwamen tijdens de meet. Ook digitaal kan de sfeer gemoedelijk en aangenaam zijn.

Zeldzame Ziektendag Gent 27/02/2021

Tijdens de internationale Rare Disease Day - zeldzameziektendag - wordt jaarlijks aandacht besteed aan de uitdagingen voor zeldzame aandoeningen. Wereldwijd vinden er meer dan 90 evenementen plaats, waaronder de "ZeldzameZiektenDag" op 27/02/2021 van Hodgkinvzw (lotgenotengroepering voor Hodgkin en non-Hodgkin lymfomen).

Dit waren de sprekers en de thema's

Nieuwjaarsreceptie 23/01/2021

Door dat we nog altijd met de coronamaatregelen te maken hebben was er een digitale "Nieuwjaarsreceptie" georganiseerd met google meet op zondagvoormiddag 23/01/2021. 

Dit was een eerste maal dat we onze leden uitnodigde om aan een video meeting deel te nemen. Het was dan ook voor de vereniging een aftasten hoe en met welk programma dit het beste kon gedaan worden.